De Egyptische Keuken

De Egyptische keuken bestaat uit een mix van ingrediënten en recepten uit verschillende landen als Turkije, Griekenland, Frankrijk, Italië en Engeland. Daarnaast zijn er gelukkig ook typisch Egyptische gerechten.

Een typisch Egyptische maaltijd bestaat uit pitabrood met favabonen, citroensap en komijn. Egyptenaren eten graag samen. Wanneer ze samen eten, wordt er vaak ‘mezze’ gegeten.

Dit zijn verschillende kleine gerechtjes die met wat brood worden gegeten. Ook worden er vaak groenten bij geserveerd als radijs, wortels, pepers en citroenen. Een veel voorkomende Egyptische maaltijd bestaat uit soep als voorgerecht. Met als hoofdgerecht een groentestoofpot, vlees, brood rijst of pasta en een salade.

Veel gegeten vleessoorten uit Egypte zijn lam en kip. Dit vlees wordt meestal gegrild en er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden. Aan de kust is volop vis te krijgen en ‘falafel’ is één van de Egyptische specialiteiten.

Eten in Egypte

Egyptenaren eten de hele dag door. Tijdens de maaltijd zitten ze op kussens die op de grond liggen en staat het eten in kleine schaaltjes op lage tafels geserveerd. Na de maaltijd wordt altijd een kop thee gedronken en vaak praat men nog wat na.

(Bron: https://www.simpele-recepten.nl/keuken/egyptische-recepten )

Wil jij meehelpen in de Egyptische keuken? Vul dan snel onderstaand contact formulier in.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op