Faces of Change geeft vluchtelingen een gezicht

Deze enorm warme en mooie stichting met de naam Faces of Change heeft een marktkraam op de Imagine Multi Culti dag. Wij zijn daar supertrots op omdat wij persoonlijk al projecten met deze stichting hebben gedaan. De eigenaar en oprichter van Faces of Change Saskia Harkema helpt vluchtelingen over de hele wereld.

Samen met hen zorgt zij dat stereo typering verdwijnt en dat men gaat zien dat een vluchteling niet enkel maar hulpeloos is. Met haar stichting helpt zij mensen te participeren in ondernemerschap, betaald of onbetaald werk.

Vluchtelingen zijn niet alleen maar hulpeloos en slachtoffers.

De doelstelling van Faces of Change is de wereld steeds een stukje mooier maken. De kernwoorden zijn vrijheid, gelijkheid, vrede en rechtvaardigheid. Om deze mooiere wereld te bereiken wordt er gewerkt aan acceptatie van diversiteit, compassie, gelijke rechten en vrijheid van meningsuiting en keuze.

Met een geweldig team van vrijwilligers helpen zij vluchtelingen om een waardevol lid van onze maatschappij te worden. Want bovenal is een vluchteling gewoon een mens die zichzelf net als ieder ander gewaardeerd, gerespecteerd en geaccepteerd wil voelen.

Wij weten zeker dat de website van Faces of Change het bezoeken waard is.
Ga voor meer informatie naar www.facesofchange.online 

Gestimuleerd door de enorme vluchtelingen Crisis die ontstond door de oorlog in Syrië heeft Saskia Harkema een boek geschreven. Blijven of gaan is een boek wat inzage geeft in de dillema’s die mensen tegen kwamen toen zij moesten vluchten voor hun leven. Onderstaand het persbericht over dit mooie boek.

PERSBERICHT Blijven of gaan!

Saskia Harkema schrijft over de onmogelijke keus die vluchtelingen moeten maken, het boek Blijven of gaan?

In het aangrijpende boek Blijven of gaan? vertellen Syrische vrijheidsstrijders en vluchtelingen die de auteur Saskia Harkema heeft ontmoet en vier jaar heeft gevolgd, hun verhaal. Het beschrijft het enorme persoonlijke dilemma dat van mensen een vluchteling maakt en de strijd die ze leveren voor erkenning, terwijl hun roep naar vrijheid in hun land hoorbaar blijft.

Het begon vier geleden toen Saskia begin 2014 werd gevraagd om les te komen geven aan Syrische vrijheidsstrijders in Gaziantep, in Zuid-Turkije, op 30 km van de Syrische grens. De oorlog woedde al 3 jaar. Het was voor haar de eerste keer dat ze met mensen werkte die nog in oorlog leefden. Een aantal van de mensen waar ze les aan gaf wilde na de lessen contact houden en toen ontstond het idee om de verhalen van deze mensen op te tekenen. Deze persoonlijk verhalen maken de gevolgen van repressie en oorlog zichtbaar en brengen de barre leefomstandigheden dichterbij. En laten zien dat er voor deze mensen een ongelofelijk moeilijke keuze volgt; die van blijven of gaan?

Over Blijven of gaan? (ISBN: 9789492221988)

De oorlog in Syrië̈ is geen abstract fenomeen. Achter de onvoorstelbare en macabere getallen van doden en vluchtelingen, gaan mensenlevens schuil. Het is vooral een optelsom van mensen en hun droom van een vrij Syrië̈.

Over een paar van die mensen gaat het in dit boek. Syrische vrijheidsstrijders die de auteur begin 2014, aan de vooravond van de opkomst en opmars van IS, heeft ontmoet. De auteur volgt in de daaropvolgende jaren de levens en de keuzes van een aantal Syriërs en heeft zich steeds de vraag gesteld: ‘Wat kan ik doen?’

Het antwoord van de auteur ligt nu voor je. In dit boek wordt het verhaal van Syrië̈ verteld vanuit het perspectief van een aantal mensen en hun onmogelijke keuze: blijven of gaan? Het is een hoopvol verhaal dat de onvoorstelbare veerkracht en moed van gewone mensen laat zien. Het snijdt universele thema’s aan en nodigt uit ons met vluchtelingen te verbinden.

Over de auteur Saskia Harkema,

Saskia Harkema is een duizendpoot: mensenrechtenactiviste, professor, trainer en coach. Ze is opgegroeid in Zuid-Amerika en werkt vanuit haar eigen bedrijf INENDI (Innovation, Entrepreneurship & Diversity) voor verschillende universiteiten, hogescholen en non-gouvernementele organisaties in heel Europa en Turkije. Daarnaast werkt ze met vluchtelingen via de door haar opgezette stichting Faces of Change.

Het boek zal ook te koop zijn op de Imagine Multi Culti dag.

Wilt u ook deze geweldige dag bezoeken bestel dan snel uw kaartjes online. Op is op namelijk. Klik hier om uw kaartje te bestellen.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op