Henna by Jacqueline Echtermeijer

In veel culturen is het gebruik van Henna een zeer oude traditie. Al in gevonden in Egyptische graven  waar bleek dat de mummies  henna op hun vingertoppen hadden.  Vooral  traditie in Noord Afrika, India en het Midden Oosten.

Nu inmiddels door het vermixen van onze samenleving met tal van verschillende culturen  ook al stevig verankerd in Nederland. Vaak ziet men dames met mooi beschilderde handen lopen in de stad of zittend in de trein. Het is een soort kunst op de huid waar heel veel werk in zit. Een sierraad wat na een paar weken weer langzaam verdwijnt. Henna is een natuurproduct en daardoor zeer geschikt voor deze mooie kunstwerken.

Er zijn verschillende versieringen voor verschillende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een bruiloft of het einde van de rammadan. Ook zijn er weer verschillen tussen de verschillende tekeningen uit andere culturen.

Dit maakt deze manier van kunst maken ongelofelijk mooi.  Oude tijden laten herleven en daarmee een vrouw een zeer mooi sieraad bieden. Jacqueline Echtermeijer zal onze Multi culti nog leuker komen maken met haar henna tekeningen.

Wij willen graag iedereen uitnodigen die deze kunst leuk vind om bij haar langs te gaan op de markt. Zij zal jullie voorzien van de mooiste henna tekeningen.  Af en toe zult u even geduld moeten hebben want deze mooie tekeningen zijn een tijdrovend proces.

Wil je meer weten over Jacqueline Echtermeijer bezoek dan haar facebook:

https://www.facebook.com/mounirsmama/

Bekijk onderstaand wat foto’s van de Prachtige Henna tekeningen die zij maakt!

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op