Jutphaas Wijkersloot wordt eigen cultuur en doet mee!

Net achter de Cityplaza ligt de gezellige wijk Jutphaas Wijkersloot. De wijk met de Plusmarkt en het Makadocenter. Net naast de AC Verhoefweg en ingeklemd tussen bijna alle andere wijken is deze buurt  bijna een opzichzelfstaande cultuur binnen Nieuwegein.

Een enthousiast wijkplatform heette ons welkom op 24 april 2018 in het mooie wijkhuis de Wenck. Wederom waren Ellen en ik onder de indruk over het aantal mensen die deze vergadering wilden bijwonen.

Jutphaas wijkersloot
In de Wenck wordt er regelmatig vergaderd door wijkplatform Wijkphase.

Ondanks de ligging achter het stadscentrum wordt er heel veel georganiseerd in deze mooie bruisende wijk Jutphaas Wijkersloot..

In deze wijk wordt werkelijk overal over nagedacht. Het is supertof om te zien dat ze ook echt in elk proces wat de wijk aangaat een vinger in de pap hebben. Ze praten mee over de asfaltering, de politieke beslissingen, vernieuwingen en vooral over meer sociale interactie in de wijk zelf tussen alle mooie bewoners.

Voordat wij aan het woord kwamen was de sfeer al super positief. Er wordt vooral gedacht in oplossingen en men houdt in Jutphaas Wijkersloot van korte lijntjes. Erg prettig dus voor ons idee omdat wij dan gelijk weten waar wij aan toe zijn.

De presentatie van de Imagine Multi Culti dag was erg gezellig in wijkhuis de Wenck.

Tijdens de presentatie van de Imagine Multi Culti dag was er vanaf het begin al meteen veel enthousiasme. Eigenlijk leek het wel een popcorn machine want al heel snel werden wij van alle kanten voorzien van allerlei tips en tricks.  Handige contacten, meer uitleg over de subsidie regeling, gedeelde kennis over zelf georganiseerde events en nog veel meer.

In ieder geval konden de mensen zich enorm vinden in de uitleg dat iedere afzonderlijke buurt in Nieuwegein een opzichzelfstaande cultuur is. Dat het handig is wanneer heel Nieuwegein wat meer met elkaar zou verbinden. Dat het supermooi zou zijn dat mensen van buiten Nieuwegein gaan zien wat voor prachtige stad Nieuwegein eigenlijk is .

Barstens vol met Multi Culti. Mensen met verschillen en overeenkomsten die allemaal wel zin hebben om gezamenlijk het leven te vieren. Dat wij daarom met zijn allen samen moeten werken werd bijna toe gejuicht.

Wijkplatform Jutphaas wijkersloot heeft direct besloten mee te helpen met de Imagine Multi Culti dag. Zo enorm motiverend voor ons. Weer een stapje dichterbij onze finale doelstelling en weer een stapje dichterbij naar een leuke invulling van deze dag.

Wij hopen dat wij veel mensen welkom mogen heten uit de prachtige wijk Jutphaas Wijkersloot in het middengebied van Nieuwegein.

Cultuur beleven wij natuurlijk samen!
Voor meer informatie over Jutphaas Wijkersloot? http://www.wijkphase.nl

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op