Kokumu komt met advies over ouder kind relaties

Momenteel leven we in een zeer snelle maatschappij. Vaak schiet er van alles tussendoor en komen we handen en voeten te kort. Dit geld voor zowel ons als ouders maar ook voor onze kinderen. Gelukkig is er Kokumu. Kokumu heltp ouders ontdeklem hoe je op een eenvoudige en unieke manier met je kind kunt samenwerken. Een programma ter ondersteuning van de ouder-kind relatie.

Kinderen zijn van nature liefdevol, meewerkend en leergierig.

Regelmatig zullen kinderen signalen afgeven wanneer ze geen contact meer hebben met hoe ze van nature zijn. Dan voelen ze zich angstig, verdrietig en gefrustreerd. Ze laten dan alles zien wat we nu kennen als gedragsproblemen. Driftbuien, niet stil kunnen zitten, agressief, verlegen, niet praten, boos, geen initiatief enz.

Het goede nieuws is dat kinderen zich kunnen herstellen van de gevoelens die voorafgaan aan het gedrag.

Daarvoor is het nodig dat wij dit gedrag zien als wat het is. Een signaal dat het kind op dit moment niet zichzelf is. Maar dat het even hier doorheen moet om de gevoelens uit haar/zijn systeem te laten vloeien. Als ouders hier bij kunnen blijven, totdat het kind klaar is, dan kan het kind weer opnieuw contact maken met zichzelf.

Om dit te leren aan ouders heeft Kokumu een programma voor ouders ontwikkeld. Wil je voor 8 september al meer weten bezoek dan snel de website. Klik hier! 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op