Muziek uit Louisiana – Zydeco

Als we het nu over een andere cultuur hebben dan valt deze groep hier zeker onder. Deze swingende en zeer muzikale mensen maken zydeco muziek. Wij, moeten we eerlijk zeggen hadden hier nog nooit van gehoord… al hebben we de schade inmiddels ingehaald.

Vrolijk, swingend en vooral uitnodigend om te dansen is onze conclusie na het luisteren van een paar gezellige youtubes. Wij zijn er in ieder geval supertrots op dat Zydeco soul Fever  komt optreden op de Imagine Multi Culti dag

Wat is dat Zydeco nu precies? Dit vonden we aan informatie op hun facebookpagina:

Zydeco is feestelijke muziek uit de staat Louisiana in de Verenigde Staten. Het is een merkwaardige mengeling van de blanke Franstalige Cajun muziek en de zwarte Rhythm&Blues met een belangrijke rol voor de accordeon. De term ‘zydeco’ voor deze feestelijke hutspot van verschillende muziekstijlen is een verbastering van de titel van het nummer ‘Les Haricots Sont Pas Sale’.

Allons danser!

Wij kunnen onszelf zeer goed voorstellen dat jullie deze band willen zien. Let op boek snel uw kaartjes in de voorverkoop. We hebben slechts maximaal 1000 tickets in de verkoop. Ben er snel bij want op=op. Klik hier om uw kaartjes te bestellen.

Wil je alvast een voorproefje horen? Bezoek dan de facebookpagina https://www.facebook.com/ZydecoLaLouisiane/

Of check deze youtubes:


Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op