Bij nat weer toch droog het leven vieren

Niets is zo veranderlijk als het weer. Uiteraard hoort regen ook wel een beetje bij  de Nederlandse Cultuur maar toch! Omdat ieder uur het weerbericht een ander weer type laat zien zaten wij van de organisatie met de handen in het haar.

Want, wanneer beslis je nu om het droog weer protocol in stand te houden of toch maatregelen te nemen voor het natte weer wat kan komen. En nog belangrijker, wat doe je dan precies voor het natte weer. Hoe moeten we zorgen dat onze gasten toch kunnen genieten van een prachtige dag zonder nat te worden.

De laatste dagen zaten wij dus echt met een dilemma en wisten even niet goed wat wijsheid zou zijn. Vanochtend hebben wij de knoop doorgehakt en hebben besloten het nat weer protocol uit de kast te gaan halen. We hebben simpelweg de beslissing genomen dat regen geen spelbreker gaat zijn.

Wat hebben we gedaan om iedereen lekker droog te houden?

De Imagine Multi Culti markt is naar binnen verplaatst. De markt kunt u bezoeken in de grote hal van de Petanque vereniging op Galecopperzoom.
In dit gebouw, maar dan in de kantine wordt de lunch geserveerd tussen 11.30 en 14.00 uur. Deze lunch is gratis voor onze bezoekers. Uiteraard staat het u vrij gebruik te maken van de horeca. Consumptiebonnen en toegangskaartjes zijn hier ook verkrijgbaar.

Het podium bij de Petanque hal gaat naar binnen als het regent. Blijft het droog dan zullen de optredens buiten plaatsvinden. Hierdoor kunnen onze artiesten gewoon optreden zonder nat te worden en onze bezoekers genieten van de muziek zonder problemen.

Een groot deel van het kinderprogramma wordt verplaatst naar het Middengaarde terrein. (naar de plek waar eerst de markt zou staan). We hebben enorme tenten gehuurd zodat de jeugd lekker droog toch leuke dingen kunnen doen. Hier worden ook het gratis ijs, de gratis suikerspinnen en de gratis popcorn geserveerd. Het Schminken en de Glittertattoos worden ook hier aangebracht maar ipv in de open lucht gebeurd dit ook in een tent.

De springkussens zullen allemaal op het Middengaarde terrein staan. Hier zijn helaas geen tenten voor dus wanneer het regent wachten we gewoon totdat het droog is.  We drogen de springkussens dan snel af zodat de jeugd weer fijn hun energie kwijt kan.

Het lasergamen en Archery tag zal plaatsvinden rondom de buitenplaats van de Petanque vereniging. Zolang het droog is zullen wij dit aanbieden en wanneer het regent dan lassen we een pauze in. Dit is een activiteit die buiten gewoon het leukste is.

Het podium op de Middengaarde zal overdekt worden. Op het festival terrein zullen wij rondom het podium enorme tenten opzetten. Mocht het gaan regenen dan kunnen al onze bezoekers gewoon genieten van de optredens maar wel lekker droog staan. De horeca op dit veld is ook overdekt.

Alles lekker droog en warm zodat het gewoon 1 groot feest blijft.

Het avond eten zal ook geserveerd worden op de Middengaarde. De 5 keukens en de groente wasstraat zijn overdekt. Tijdens het eten uitdelen staan er 2 grote tenten klaar waar u tijdens het wachten eventueel onder kan schuilen.

De verhalenvertellers hebben de beschikking over een enorme tent voorzien van een kleine tribune en eigen geluidsinstallatie. Hierdoor kunnen kinderen vanaf 6 jaar en ook volwassenen lekker luisteren naar prachtige verhalen. Zij hoeven zichzelf geen zorgen te maken over het weer en zullen heerlijk droog daar kunnen zitten.

Wij denken dat wij nu overal aan gedacht hebben. Weer of geen weer, het is altijd Imagine Multi Culti weer. Wat ons betreft gaan wij zo droog als mogelijk het leven vieren samen met 1000 andere personen. Aan ons zal het niet liggen, het weer zal geen spelbreker zijn en het eten zal gewoon heerlijk smaken.

Tot zaterdag 8 september!!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op