Ook Johnito is een go voor de show

Dames en Heren wij zijn er enorm trots op dat wij deze artiest op De Imagine Multi Culti dag mogen verwelkomen. Johnito is bij een deel van de organisatie van De Imagine Multi Culti dag al jaren bekend. Wij hebben Johnito leren kennen als activist met een onvermoeibare inzet voor een mooiere wereld. Nu zet hij zich in voor een betere wereld met zijn muziek die hij graag ten gehore brengt.

Rondje Binnenhof, Occupy, de Donderdagen van de verandering, verschillende andere demonstraties richting een mooiere wereld en zeer veel mooie andere  initiatieven was deze ras artiest bij betrokken. Met passie, enorm veel enthousiasme en een diepe hoop op succes voor iedereen.

Jullie kunnen Johnito live meemaken tijdens de Imagine Multi culti dag. Bekijk een video van zijn optreden. De tekst gaat verder na de video.

Wij stelden Johnito wat vragen over zijn optreden:

Beeld je een bepaalde cultuur of land uit?

Hoewel ik Molukse en Indische roots heb, maak ik niet specifiek muziek afkomstig uit de Molukken. Wel heb ik zowel de voor- als nadelen van het hebben van gemengd bloed mogen ervaren, en dan doel  ik op racisme, vooroordelen en uitsluiting. Dat is ooit voor mij wel de trigger geweest om politiek en maatschappelijk bewust te worden. Vroeger vooral als politiek activist, nu meer door middel van de nummers die ik maak. Ik ben multicultureel in de zin dat ik hou van crossovers tussen verschillende
muzikale stijlen.

Ik maak electronische pop, met maatschappijkritische teksten en soms een persoonlijke noot. Het liefst luister ik naar metal, funk, rap, soul, sommige jazz, bepaalde latijnsamerikaanse artiesten, afrobeat, patchanka, new wave, gothic, electronische alternatieve pop, triphop en sommige dance. Mijn favoriete soundtrack voor een goede dag varieert van The Scene tot David Bowie, van Urban Dance Squad tot Massive Attack, van Transglobal Underground tot Slayer, van Enigma tot Revolver van The Beatles, van Portishead tot Mr. Bungle, van Depeche Mode tot Sisters Of Mercy, en van George
Clinton tot George Duke.

Of dat terug te horen is in mijn nummers, dat weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik hou van de vrijheid om te maken wat ik wil, los van muzikale hokjes, vluchtige trends en meningen van recensenten.

Niet goed voor de verkoop, wel goed voor mijn ziel.

Johnito
Die foto is op de Grote Markt in Den Haag, tijdens de solidariteitsdemo voor Groningen. mijn website is www.johnito.nl 

 

Wat ga je precies opvoeren?

Een mengeling van electronische pop, maatschappijkritiek, spontane humor en spoken word.

Kun je een kort tekstje schrijven?  

Onder de naam Johnito maak ik een mix van “spoken word” en electronische pop, met voornamelijk maatschappijkritische teksten, al ontbreekt ook het gevoelsleven niet. Ondanks de vaak serieuze onderwerpen, streef ik er vaak naar om het publiek mee te laten doen. De nummers produceer ik zoveel mogelijk met behulp van open source software. Gehoorde opmerkingen na optredens: “verrassend” en “verfrissend.”

Johnito tijdens Solidariteits demonstratie voor Groningen !

Meer weten over Johnito bezoek dan http://www.johnito.nl

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op