Oude volksspelen uit verschillende culturen

Omdat het ons leuk lijkt om 1000 bezoekers te ontvangen op de Imagine Multi Culti dag hebben we ook nagedacht over een stukje vermaak. Vermaak wat echt helpt met verbroedering maar waar ook iedereen herkenning in vind. In Nederland is er een traditie om bijvoorbeeld op Koningsdag onszelf bezig te houden met oud Nederlandse volksspelen.

Wij denken dat iedere cultuur die wel heeft. Van die ouderwetse vermaak dingetjes waar iedereen vrolijk van wordt.

In Nederland doen we aan spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen, ezeltje prik en dat soort zaken. Wat zijn nu echt leuke vermaak dingen uit andere culturen? Hebben jullie ideeën? wat is nu het vermaak waar hele dorpen en steden voor uitlopen. Uiteraard het vermaak wat diervriendelijk is, vrij van geweld en waar we elkaar wel respecteren.

De bedoeling is om een zes/acht kamp op te zetten met spelen uit verschillende culturen. Dit moet georganiseerd worden en we zoeken daarom  nog mensen. Heb jij leuke spelen in je hoofd deel ze met ons. Wil je mee helpen dit te organiseren, meld je zelf dan aan via ons contact formulier.

Samen genieten van oude volksspelen is gewoon genieten. 

. klik hier!

Handige links:

Geef jezelf op
Wil je meedoen aan deze  zes/achtkamp? Heb je al een team of wil je in een team ingedeeld worden? Wordt jij gekroond tot koning/koningin van de Multi Culti dag ? Geef je zelf snel op.

Volksspelen in de zes/achtkamp:

Jeu de Boules
1 van de oudste volksspelen die de wereld rijk is. Samen tegen andere teams gaan we de ballen in de rondte gooien. Gooi jij de bal het dichtst bij cochonnet ?

Verder nog in te vullen oude volksspelen!