Rundu de stedenband met Nieuwegein

Tegengekomen op de duurzaamheidsmarkt bij het Mec in Nieuwegein. Werkgroep Rundu. Een werkgroep die werkt aan het in stand houden van de stedenband tussen Rundu en Nieuwegein.

Werkgroep Rundu komt op de Imagine Multi Culti dag laten zien waarom de stedenband zo belangrijk is.

De gemeente Nieuwegein heeft sinds 1994 een stedenband met Rundu. Dit is een stad met zo´n 70.000 inwoners in het noordoosten van Namibië, het armste deel van dat land, aan de grens met Angola. Net als Nieuwegein ligt deze stad  aan een grote rivier, de Kavango. De werkgroep houdt zich bezig met alle particuliere initiatieven vanuit Nieuwegein, zo onderhouden we bijvoorbeeld een groot aantal vriendschapsbanden tussen scholen in Nieuwegein en Rundu.

Op de Imagine Multi Culti dag zullen zij voor hun Geiten project geitenmelk Pannenkoeken bakken. Daarnaast zullen zij workshops bieden van lokale activiteiten zoals je eigen geit kleien.

Ze bieden enorm veel informatie over een ontzettend mooi volk in Namibië. Deze mensen kunnen best wel wat hulp gebruiken. Hoe leuk is het om lekker een pannenkoek op te eten waarmee je direct mensen daar ver weg helpt.

Wij weten zeker dat deze  werkgroep  het erg leuk vind wanneer jullie massaal komen kijken. Zij doen enorm mooi werk daar in dat arme gedeelte van Namibië en dat mag best wel getoond worden.

Voor meer informatie verzoeken wij u vriendelijk hun website te bezoeken.  www.werkgroeprundu.nl Of bekijk hun facebookpagina   www.facebook.com/WGRundu/  

Wij hopen jullie te verwelkomen op de Imagine Multi Culti dag 2018 in Nieuwegein. Steeds meer leuke artiesten, stichtingen, werkgroepen en andere interessante zaken doen met ons mee.

Imagine!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op