Volksdans groep Minka komt dansen

Hoe leuk is dat. Dan organiseer je een Imagine Multi culti dag en dan heb je ineens een volksdansgroep die wil komen dansen. Voksdans groep Minka genaamd naar een Bulgaarse dans!

Op hun eigen website lezen wij het volgende over dansgroep Minka:

Welkom bij Minka, een volksdansgroep in Nieuwegein. We zijn een groep mensen die met veel plezier danst op muziek uit diverse landen en streken, onder leiding van Nicolien Salomé. Zowel oude, traditionele dansen als moderne, nieuwe dansen, gemaakt door hedendaagse choreografen staan op het repertoire. Er worden ieder seizoen meerdere nieuwe dansen aangeleerd, maar ook oude dansen worden regelmatig herhaald.

Volksdansgroep Minka bestaat sinds 1977. De naam Minka is een van oorsprong Bulgaarse dans. Minka telt zo’n 30 leden, zowel beginners als gevorderden. We dansen op donderdagavond,

Nou in dit geval dansen ze dus ook op zaterdag 8 september. Hoe het programma eruit gaat zien dat weten wij nog niet precies. Dit laten we natuurlijk over aan de mensen die verstand hebben van volksdansen.

Wel weten wij dat deze dansers zo nu en dan iemand uit het publiek mee zullen nemen in een wervelende cultuurrijke dans. Wat ons betreft hoort dansen bij het vieren van het leven. Het lijkt ons supercool wanneer alle bezoekers meedoen.

Al dansend kijken naar andere culturen hoe mooi is dat? Wij zijn in ieder geval supertrots dat deze dansgroep Minka op de Imagine Multi Culti dag komt dansen.

Wij weten zeker dat Dansgroep Minka meer vriendjes wil. Bezoek daarom hun website of facebookpagina!

Dansgroep Minka Website 

Dansgroep Minka Facebook

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op