close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more Vrijwilligerstekort in de horeca, wie helpt ons uit de brand? Horeca toppers ge...read more

Persbericht Commotie over rode hesjes


commotie

Persbericht over de commotie!

Vanochtend werden wij wakker en ontdekten dat er ineens nogal wat commotie was ontstaan. In een artikel op pen.nl wat vol met fouten staat worden wij ineens beschuldigd van het misbruiken van subsidiegeld en het faciliteren van een feestje voor linkse activisten.

Volgens Pen.nl (Martin Reijmerink) is de komst van de Rode Hesjes kennelijk een hele slechte zaak. Hij beschrijft dat in behoorlijke aantijgingen aan ons adres.

De Rode Hesjes beweging komt naar Nieuwegein. Zij zullen aanwezig zijn tijdens het tweede Imagine Multi Culti Festival aan de Galecopperlaan. Hiermee dreigt het festival een politiek tintje te krijgen. Het festival, wat normaal een multicultureel festival moet zijn met eten, drinken, muziek en cultuur uit verschillende landen, lijkt hiermee te vervallen in een links propaganda feest voor links Nederland, gesubsidieerd door de gemeente Nieuwegein.

Wij ervaren deze commotie en dit stuk als smaad en laster en vinden dit onacceptabel van een journalist.

Voor de goede orde willen wij graag duidelijk maken dat wij een markt hebben tijdens de Imagine Multi Culti dag. Daarvoor hebben wij marktkramen te huur aangeboden en daarmee hebben wij geadverteerd. Wij hebben uiteindelijk een boeking en betaling gekregen van de Rode Hesjes. Zij willen daar een informatie kraam van maken en zodoende laten zien waar zij mee bezig zijn.

Net zoals vluchtelingen werk Nieuwegein, net zoals Cross Culture Nieuwegein, net zoals Stichting Rundu, Net zoals stichting Beats of hope en nog tal van andere stichtingen en groepen. Er is ook een kraam van de Protestante kerk aanwezig die zelfs maatschappelijk partner zijn geworden.

Dit alles is wat onze markt compleet en divers maakt en goed laat zien hoeveel verschillende cultuur uitingen er zijn. Daar zijn wij trots op en wij vinden dat iedereen het recht heeft om andere mensen te informeren. Er zal dus geen protest plaatsvinden en wij zijn geen politieke of religieuze stroming. Er is namelijk gewoon betaald voor al die kramen.

Er wordt dus geen subsidie geld gebruikt om welke politiek dan ook te betalen en wij misbruiken al helemaal geen subsidie geld om iets te faciliteren.

Wat ons betreft, kan een partij gewoon een markt kraam huren. Wat ons betreft is het bericht in Pen.nl foute journalistiek en het schaadt waarmee wij bezig zijn. Wij, staan nog steeds voor alle culturen en samen het leven vieren. De veroorzaakte commotie vinden wij heel kwalijk en kwetsend.

Cultuur is hoe een individu iets beleefd en is dus heel uniek. Wanneer mensen een kraam huren om hun stukje cultuur te laten zien aan onze bezoekers dan zien wij daar geen probleem in.

Er is dus geen politieke kleuring of vervallen naar een links activistisch bolwerk. Het is ook een vrij rare bewering, want het komt er op neer dat we niemand kunnen uitnodigen die stemt op een politieke partij. Dat doen namelijk de meeste mensen en dat hoort o.a. bij onze cultuur.

Dat maakt de dag nog niet politiek gekleurd en dat maakt ook niet dat wij aantijgingen moeten lezen dat wij subsidie geld misbruiken. Het is dus allemaal niet waar en wij vinden het pijnlijk en jammer dat wij het gevoel krijgen onszelf hierop te moeten verdedigen.

De Imagine Multi Culti dag is bedoeld voor zoveel als mogelijk bezoekers uit een Multi Culturele samenleving om samen het leven te vieren. Daar is verder geen propaganda voor nodig.

Wij wensen iedereen een fijne dag toe en hopen jullie allemaal te zien op 7 september.

Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page