close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more Vrijwilligerstekort in de horeca, wie helpt ons uit de brand? Horeca toppers ge...read more

De Iftar – kom je ook sociaal doen?


iftar

Op dit moment vindt in de moslim wereld de Ramadan plaats. Een tijd waarin zij vasten volgens de voorschriften van de Koran. Na een dag vasten wordt er in de avond een Iftar georganiseerd. Dit is het breken van het vasten waar familie en vrienden samen genieten van lekker eten en sociale interactie.

Een gebruik wat de christelijke wereld ook kent maar waar wij niet meer echt gehoor aangeven. De Ramadan is erg belangrijk voor de moslims maar wij merken dat veel mensen buiten deze groep niet goed begrijpen wat dit nu precies inhoud.

Een ideaal moment om andere mensen te leren kennen.

Inmiddels worden Iftar avonden bezocht door moslims en niet moslims. Dit omdat samen eten verbind en omdat de niet moslims dan hun vragen kunnen stellen. Dit zijn erg mooie momenten en iedereen geniet hiervan.

Stichting Imagine Multi Culti organiseert (bij voldoende interesse) dit jaar 2 Iftars samen met een groepje moslims. Dit doen wij op goed te bereiken locaties en nodigen graag iedereen uit om deel te nemen aan dit gebruik. Voor sommige erg onbekend en voor anderen weer de normaalste gang van zaken.

Momenteel zijn wij in de voorbereiding deze avonden te organiseren. Wij zouden het super leuk vinden wanneer mensen uit onze omgeving ook langs willen komen. Samen met elkaar na zonsondergang de Iftar beleven, cultuur snuiven en vooral positief werken aan sociale contacten.

Voor de Moslims is de Iftar de normaalste zaak van de wereld en voor de niet Moslims een ideaal moment om kennis te maken met andere gebruiken dan dat wij gewend zijn. Wij vragen onszelf dan ook af of er mensen zijn die samen met ons een Iftar willen bezoeken. Deze Iftar begint dit jaar rond 2130 uur in de avond.

De Iftar hoor je samen te beleven!

Het mooiste zou zijn wanneer onze bezoekers zelf ook een lekker hapje voorbereiden en meenemen. (uiteraard Halal en geen varkensvlees) 1 van de onderdelen van de Iftar is namelijk dat de bezoekers eten meenemen en genieten van hetgeen iedereen heeft gemaakt. Voor de mensen die geen geld hebben is er natuurlijk ook lekker eten.

Om van te voren goed te weten hoeveel mensen er willen komen doen wij dus een oproep. Wil jij als moslim en als niet moslim aangeven of je het leuk zou vinden 1 van de 2 Iftars bij te wonen. Dit kan je doen door hieronder een reactie te plaatsen (klik op comments) of ons een berichtje te sturen op facebook. (https://www.facebook.com/imaginemulticulti)

Kom jij ook naar de Iftar (Waarschijnlijk 17 mei & 24 mei) om samen met andere mensen te genieten van lekker eten? Wil jij je sociale kring ook vergroten? Heb jij vragen over dit gebruik? Laat het ons weten zodat wij precies weten hoeveel gasten we kunnen verwachten. Dan zorgen wij voor de ruimte, eten en de uitnodiging.

Genieten van verschillen in cultuur doe je samen.

Wij hopen op een grote opkomst – verbinden doen we samen – genieten van elkaars cultuur is eigenlijk heel gewoon! De Iftar, kom je ook?


#imagine

Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page