• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more Vrijwilligerstekort in de horeca, wie helpt ons uit de brand? Horeca toppers ge...read more

EtenEten is belangrijk voor iedereen. Zonder eten houdt ons leven vrij snel op. Iedereen doet het. De een wat meer dan de ander maar dagelijks consumeren wij met zijn allen toch heel veel voedsel.

Wij hebben ontdekt dat samen eten ook zorgt voor ontspanning en verbinding. Precies de doelstelling die wij hebben met de Imagine Multi Culti dag. Samen het leven vieren en vooral genieten van het heerlijke eten wat uit onze hoofdkeukens komt.

Nu, inmiddels wanneer wij in een supermarkt komen dan zien wij ook een enorme diversiteit aan producten uit verschillende landen. Handig want we zijn ook een erg diverse Multi culturele samenleving.

Toch, ook onder het kopje eten zit veel verschil. Vanuit verschillende culturen wordt er gewoon anders omgegaan met ons voedsel. Dit zien wij al aan de voorbereiding, het eetmoment zelf, de belevenis over hetgeen er gegeten word, hoe wij andere mensen laten delen met ons voedsel en hoe wij omgaan met het voedsel wat over is.

Deze andere gewoontes zijn vaak weer reden voor discussie of vooroordelen. Wederom geldt hier volgens ons dat de angst voor het onbekende naar boven komt drijven. De kloof die tussen mensen ontstaat lijkt ons helemaal niet nodig maar helaas die is er wel.

Waarom eten sommige mensen met hun handen? Hoezo bidden mensen voordat ze hun bord leegeten? Wat bedoelen mensen wanneer ze hun voedsel willen delen met de buren? Is dat dan raar of juist weer vriendelijk?

Hoe ga jij eigenlijk om met je eten? Zijn er speciale ingrediënten die je gebruikt? Zou dat bij mensen uit een andere cultuur weer anders zijn? Wat zijn eigenlijk de gebruiken rondom het eten?

Uiteindelijk zoals gezegd hebben wij allemaal voedsel nodig. Daarom is het toch eigenlijk vreemd dat wij het vreemd vinden wanneer mensen op een andere manier hiermee omgaan.

In de documentaire willen wij met mensen eens dieper op het onderwerp eten ingaan. Wat zijn de gewoontes, wat is er anders en waarom zou dit verschil moeten leiden tot een kloof.

Wil jij ook meehelpen aan deze documentaire? Lijkt het je leuk om jouw verhaal te doen? Of heb je andere ideeën die handig zijn? Vul dan het onderstaande formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page