• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more

Feestje
De meeste mensen die wij kennen vieren zo nu en dan wel eens een feestje. Kei gezellig natuurlijk want vaak worden mensen ontspannen van een gezellig samenzijn.

Binnen verschillende culturen wordt er uiteraard anders naar een feestje of mooie gebeurtenis gekeken. Sommige mensen vieren dingen ingetogen terwijl juist weer andere mensen zeer uitbundig zijn.

Het leven moet je vieren als een feestje.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom er een hele colonne toeterende auto’s voorbij komt rijden? Of, wellicht heb je wel eens heel veel gejoel en getrommel gehoord zonder te weten wat er aan de hand was.

En als je dan een uiting van een feestje ziet. Kan je dan gewoon aansluiten? Of kan je beter wat afstand houden? Wat zijn eigenlijk de omgangsvormen binnen de verschillende culturen.

Heeft iedere cultuur bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of werkt ook dat stukje weer net wat anders? Allemaal vragen waar heel veel mensen niet echt een antwoord op weten. Echter door die onduidelijkheid lijkt het wel zo dat we mijlen ver van elkaar verwijdert dreigen te raken.

Zou je bijvoorbeeld op de Nederlandse manier kunnen genieten op een Marokkaans feestje. Zou een Turk zich thuis voelen op een Belgische bruiloft? Zou een Rus het fijn vinden om een Amerikaanse BBQ bij te wonen?

Zijn al die verschillen wel of niet eng?

Vaak weten we dit niet eens, maar we hebben wel een mening over het vreemde wat wij aanschouwen. Het is vaak buiten onze eigen kaders dus bestempelen wij het maar als vreemd. Raar toch? wanneer we net ontdekt hebben dat iedereen op zijn/haar eigen manier best een feestje leuk kan vinden?

In onze documentaire willen we dit onderwerp ook eens aan het licht brengen. Hoe zit het nu eigenlijk met feesten en leuke gebeurtenissen. Verschillen wij echt zoveel van de ander of denken wij dat alleen maar?

Zou jij het leuk vinden om mee te helpen aan deze documentaire dan ben je van harte welkom. Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen.


Tags: , , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page