• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more

Geloof


 Geloof is eigenlijk iets persoonlijks. Wat jij gelooft dat weet eigenlijk niemand. Toch, ondanks we weten dat geloven iets unieks is, wordt er vaak nogal veel heisa over gemaakt.

Geloof jij eigenlijk wel? En zo niet waarom dan niet? Eigenlijk is dit een rare situatie want het zou niemand iets aan moeten gaan. Als je dan gelooft hoe zit het dan in jouw ogen met mensen die niet geloven? Andersom is dat ook wel belangrijk om te weten.

Zolang we eigenlijk niet precies weten wat een geloof inhoudt zouden we er eigenlijk ook geen mening over mogen hebben, maar helaas is dat toch vaak heel erg anders. Wederom lijkt het erop dat het vreemde en afwijkende van wat wij zelf gewend zijn een angst veroorzaakt. De angst voor het onbekende dus dan stoten wij het maar af.

Geloof is persoonlijk, het moet niet uitmaken wat de ander geloofd.

Toch, is het raar, want waarom zou iemand die iets geloofd anders zijn dan dat jij zelf bent? Nog steeds hebben we te maken met mensen van vlees en bloed.

Uiteindelijk zou het toch normaal moeten zijn dat een Moslim op zijn moment en op zijn manier een gebed op zegt tot zijn God en een gereformeerd iemand dat op zijn moment doet tot zijn eigen God.

Zelfs als je Atheïst bent dan geloof je in iets. Je geloofd namelijk dat er geen God is en dat alles bij de mens zelf ligt. Het zou toch te vreemd voor woorden zijn wanneer je daarvoor afgerekend zou kunnen worden.

Wat is dat nu toch met geloven? Zijn mensen met een ander geloof dan echt zo anders als de rest? Kennelijk is dit weer zo’n dingetje wat vooral tussen onze oren zit. Want wanneer wij spreken met een Moslim, een Hindoestaan, een Christen of Atheist dan merken wij dat ieder mens gewoon verlangens heeft.

Er zijn duizenden geloven, nee miljoenen of zijn het er miljarden?

Iedereen wil gerespecteerd worden, iedereen wil veiligheid, onderdak, voedsel en dromen. Natuurlijk heeft geloof ook met cultuur te maken. Aan de andere kant heb je binnen een cultuur wel weer verschillende geloven.

Wij willen met deze documentaire graag eens onderzoeken of geloven ons echt zo verschillend maakt. Kunnen wij wat leren van een ander geloof en wat zegt dit alles eigenlijk over ons eigen geloof.

Door hier openlijk met mensen over te praten hopen wij dat wij het verschil eens weg kunnen halen. Gewoon, laten zien dat welk geloof iemand ook aanhangt er altijd een mens achter dit geloof zit. Een mens, zoals jij, jullie, wij en ik. Eigenlijk is dat toch helemaal niet zo anders als dat wij zijn. Geloven maakt ons hoogstens uniek, maar eigenlijk wisten wij toch allang dat we allen uniek zijn? Geen mens is het zelfde.

Wat geloof jij? Het is eigenlijk gewoon doodnormaal maar dat moeten wij dus opnieuw leren zien.

Wil jij meehelpen met deze documentaire of geïnterviewd worden dan ben je van harte welkom. Vul onderstaand formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen.


Tags: , , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page