• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more

Imagine Multi Culti Documentaire
De Imagine Multi Culti dag is ontstaan omdat wij samen met andere mensen het leven wilden vieren. Wij vonden het hierin belangrijk dat de cultuur van de bezoekers juist wel belangrijk moet zijn. In Nieuwegein (en in Nederland) leven wij namelijk in een Multi Culturele samenleving en waarom zouden wij ons dan moeten schamen voor een bepaalde cultuur. Daarom vragen wij onszelf nu af waarom er zoveel onbegrip is voor die verschillen in cultuur en hebben besloten hier een documentaire over te gaan maken.

Deze documentaire gaat over jij, jullie, wij en ik.

We leven in een tijd waar veel verdeeldheid heerst. Mede ontstaan door de politiek en de MSM. Polarisatie en stereotypering zorgen ervoor dat wij met zijn allen mijlenver uit elkaar zijn komen te staan. Veelal begrijpen wij elkaar niet meer en wij zijn bang geworden voor alles wat anders is dan wij gewend zijn.

In deze documentaire willen wij graag de verschillen naar voren halen die bij mensen uit verschillende culturen aanwezig zijn. Wij vragen onszelf namelijk af of die cultuur verschillen van beleving, uitstraling, geloof, houding en leven, echt zo eng zijn. Of zijn wij meer bang voor het onbekende waardoor we er maar een grote mond over opzetten.

De doelstelling van deze documentaire en de Imagine Multi Culti dag is het creëren van meer begrip over culturele verschillen. Het zou toch mooi zijn wanneer we iemand met een andere cultuur mogen rekenen tot onze vriendengroep.

Cultuur is wat ons rijk maakt als mens, daar mogen wij best wel wat trotser op zijn.

Samen, genieten van eten, zang, dans, vermaak en leuke uitjes zonder dat we last hebben van vooroordelen. Deze documentaire is speciaal bedoeld om te laten zien dat de personen uit/met een andere cultuur net mensen zijn.

Mensen, zoals jij en ik, die ook op hun manier willen genieten van het leven. Die ook vrij willen zijn, onderdak willen hebben, willen kunnen eten, erkend willen worden, vrede willen en al dat soort dingen.

De bedoeling is dat deze documentaire afgespeeld gaat worden in de buurt en wijkhuizen binnen NIeuwegein (later wellicht ook daar buiten) Hierdoor hopen wij meer verbinding tussen mensen te realiseren in de mooie stad Nieuwegein.

Deze documentaire gaat over onze Multi Culturele samenleving en hoe mooi dit samen, kan zijn!

Lijkt het je leuk om op de 1 of andere manier mee te doen met deze documentaire dan ben je van harte welkom. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in zodat wij contact met je op kunnen nemen. Wij blijven ervan overtuigd, cultuur beleef je samen en samen zijn wij verantwoordelijk voor een mooie maatschappij.

De maatschappij, dat ben jij!

Tags: , , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page