• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more

IMCD joins Walk of Peace


peaceSoms kom je iets tegen waarvan je denkt, hoe mooi is dat. In dit geval de Walk of peace die ook gelopen wordt in Nieuwegein. Dit jaar voor de 2e keer. Toen wij onszelf ingelezen hadden kwamen wij erachter dat wij zoveel raakvlakken hebben met dit initiatief, dat wij er iets mee moesten doen.

Zoals jullie weten wordt de Imagine Multi Culti dag georganiseerd om meer verbinding en verbroedering te realiseren tussen mensen uit een Multi culturele samenleving. Eigenlijk is dat ook precies wat de Walk of Peace wil bereiken. Deze vind plaats in de week van de vrede en in Nieuwegein zelfs op de dag van de vrede.

Op de website www.vredesweek.nl kwamen wij de volgende tekst tegen:


“Ik zou het heel mooi vinden om in gesprek te raken met iemand die ik anders niet zo snel zou ontmoeten, en die later als ik hem of haar in de supermarkt tegen het lijf loop, geen onbekende meer is.” – Merel van Hooff, Walk of Peace IJmuiden

De Walk of Peace inspireert: we verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld ook die leven met geweld. We laten zien dat vrede mogelijk is, gewoon door het te doen.

Om heel eerlijk te zijn kan er niet meer raakvlak zijn. Een heel mooi initiatief waar wij onszelf als stichting Imagine Multi Culti gewoon graag bij aansluiten. Hierdoor helpen wij mee in de organisatie en nodigen onze bezoekers, vrijwilligers en alle anderen uit om op 21 september 2019 ook mee te lopen.

Samen lopen voor vrede, meer verbinding en het liefst langlopende contacten die anders nooit tot stand hadden gekomen. Wij vinden dit echt supergaaf. De afgelopen week hadden wij onze eerste vergadering en daar werden wij helemaal gemotiveerd van. De aankomende maanden zullen er meer vergaderingen komen en zal alles op zijn plek vallen.

De wandeling zal langs monumenten, moskeeën, buurthuizen en andere gezellige plekken lopen. Hierdoor kunnen mensen die de groep zien zich direct aansluiten. Heel bijzonder dat de Walk Of peace gaat over meer onderling begrip, vertrouwen en saamhorigheid.

Uiteraard gaan wij kijken of de organisatie van de Walk of Peace in Nieuwegein ook iets kan betekenen of doen voor de Imagine Multi Culti dag. Het gaat uiteindelijk over bewustwording en een meer vredevollere samenleving. Die moeten wij toch met zijn allen gaan vormgeven.

De grote initiator hierachter is Pax voor vrede! Wij vinden het een super goed idee om op zoveel als mogelijk plaatsen een wandeling voor vrede te organiseren.

The walk of peace!! samen met Imagine Multi Culti dat is wat ons betreft een geweldige samenwerking. Houd onze site goed in de gaten want wij zullen regelmatig een update posten over dit proces.

Imagine Walk for peace!

Wil jij ook een leuk, mooi, verbindend en verbroederend evenement aanmelden? Denk jij dat Stichting Imagine Multi Culti ook met jouw moet samenwerken? Gebruik dan ons algemene contactformulier om ons een email te sturen. Klik hier voor contactformulier!!


Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page