• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more Vrijwilligerstekort in de horeca, wie helpt ons uit de brand? Horeca toppers ge...read more

Ingezonden brief van Joop


brief



Zoals jullie waarschijnlijk weten hebben we rondom de Imagine Multi Culti dag ook een documentaire gemaakt. Deze is gemaakt door de videoclub in Nieuwegein de Geinfilmers. 1 van de betrokken filmers is Joop en hij heeft zijn ervaring in een brief gezet. Deze willen we graag met iedereen delen!

Lieve vrienden Wat een gigantische happening is het geweest. En wat een gigantische organisatie om het allemaal voor elkaar te krijgen. Zelden heb ik zoiets meegemaakt. Jullie zullen na afloop en de paar dagen erna wel voor apegapen hebben gelegen, maar vette tevredenheid moet toch jullie beloning zijn.

Mensen van buiten die aan de kaartjestafel hun strippenkaart ophaalden hadden natuurlijk geen idee welke voorbereidingen er allemaal aan vooraf zijn gegaan om dit festijn mogelijk te maken. Zelf heb ik nu het een en ander van dichtbij kunnen meemaken (en filmisch vastleggen) en heb gezien wat er allemaal overwonnen moest worden (gasflessen, watertanks en vast nog heel veel meer waarbij jullie gezegd moeten hebben: “Hoe lossen we dit nu weer op”).

Er was een flinke regenbui, maar kom op zeg: gewoon met je bordje met lekkers naar binnen en in de drukte een plekje zoeken: samen eten met mensen van diverse pluimage en cultuur. Dat is Imagine zoals het moet zijn.

In de loop van de middag heb ik mijn vrouw gebeld en gezegd: “Kom ook, dit moet je meemaken” en ik ben naar huis gereden en heb haar opgehaald. Ze vond het geweldig. Wat een feest: dansen binnen en dansen buiten.

Ik ben onder de indruk van wat jullie (samen met enthousiaste vrijwilligers – van aardappels schillen (van die grote …..) en soep koken) voor elkaar hebben gekregen.

Inmiddels heb ik de gemaakte filmbeelden bekeken en ik weet zeker dat het prachtig en vooral verrassend en leuk wordt. Eigenlijk had ik de camera gewoon constant kunnen laten draaien, want alles was oké. Ik ben nog niet met de definitieve montage begonnen maar als jullie nog eerder gemaakte shots hebben die jullie van belang vinden om straks in de registratie terug te vinden, stuur ze dan – indien mogelijk – deze week nog op. Daarna is alles compleet en kan ik met het grote werk beginnen.

Jap en Ellen: jullie kunnen terugzien op een prachtig festijn en ik vond het een eer ervan deel te hebben mogen uitmaken.

Met respect Joop Keus

Dank je wel Joop voor deze ingezonden brief. Wij vinden het waardevol samengewerkt te hebben met de Geinfilmers en zijn zeer benieuwd naar het resultaat.

Wij worden heel blij van deze brief omdat Joop exact aangeeft hoe wij het zelf ook ervaren hebben. Even een paar dagen rust en dan gaan we vol goede moed en met veel motivatie nadenken over de editie van 2020.

Wat ons betreft komt die er, maar daarover gaan wij zelf eerst een brief schrijven naar de gemeente Nieuwegein. Zet alvast maar de eerste zaterdag van september in 2020 in jullie agenda.

Het leven vieren doe je namelijk samen! #imagine


Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page