• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more

Kleur
Dit is wellicht een gewaagd onderwerp voor een documentaire. Toch, gaan veel discussies over kleur. Dan zou je kunnen zeggen wat doet kleur er nu eigenlijk toe. Echter diep in je hart weet je wel beter en is dit echt iets wat ons verwijderd houdt van elkaar.

Er zijn natuurlijk duizenden verschillende kleuren bij mensen. Ondanks dat wij allemaal van vlees en bloed zijn maakt dit voor sommige toch weer een verschil.

Iedereen heeft een andere kleur, waarom is dat soms dan ineens een probleem?

Toch, lijkt het hier ook dat het vreemde of afwijkende juist is wat de angst bij andere mensen weer triggert. In onze vorige editie van de Imagine Multi Culti dag zagen wij bij het eten allemaal mensen uit verschillende culturen door elkaar.

Wij kregen zelfs te horen dat het niet verwacht was dat mensen onderling toch zo’n leuke tijd met elkaar hadden gehad. Er waren ineens toch best veel raakvlakken. De mensen waren daar waarschijnlijk niet achter gekomen wanneer ze niet een keer gewoon met elkaar gepraat hadden.

Nu vanuit Nederlands oogpunt bezien zijn eigenlijk de meeste mensen anders qua kleur. Veel (stereotyperend) blanke Nederlanders hebben daar meningen over en voelen daardoor een verschil.

Wat wij onszelf dan weer afvragen is of mensen uit andere culturen die verschillen precies zo ervaren bij anders “gekleurde” mensen. Of, is het bij hen juist veel normaler?

Wanneer we allemaal kleur bekennen dan gaan we toch zien dat iedereen gewoon van vlees en bloed is.

Heeft kleur van de huid dan ook te maken met hoe men in het leven staat? of, hoe men dingen beleefd zoals een feestje of iets dergelijks. Of, is kleur nu eenmaal iets waar wij allemaal in verschillen net zoals dat wij allen uniek van elkaar zijn.

Ikzelf vind altijd dat mensen die meer gekleurd zijn dan ikzelf vaak meer passie bezitten en meer ritme gevoel hebben bij muziek. Alleen is dat wel zo? Of ben ik gewoon een saaie vent?

Wij willen graag kijken middels deze documentaire of kleur echt zo’n verschil maakt of dat dit iets is waarachter wij onszelf graag verstoppen omdat het afwijkt van wat wij gewoon zijn.

Nogmaals, uiteindelijk is iedereen van vlees en bloed. Iedereen wil erkenning, onderdak, liefde, eten, vrijheid, mogelijkheden en dat soort dingen. Dus uiteindelijk verschillen we helemaal niet zoveel van elkaar.

Kleur heb je in miljoenen variaties en ieder mens heeft zijn unieke kleur.

Wil je meehelpen met deze documentaire of lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden dan ben je van harte welkom. Vul aub onderstaand formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen. Laten we samen de maatschappij een stukje mooier maken en genieten van alle kleuren die de Multi culti ons bied.

Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page