• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more

Onze mooie wereld


 Wanneer wij rondkijken in onze wereld zonder de invloed van Nieuws, politiek en dat soort dingen. Dan kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat wij leven in een fantastisch mooie wereld. Een wereld gevuld met prachtige mensen die allemaal prachtige gebruiken hebben waar iedereen van kan genieten.

In onderstaande YouTube is te zien hoe mooi de wereld eigenlijk is.

Helaas kon dit filmpje niet alle landen en gebruiken laten zien. Wel zien dat het gaat over mensen. Mensen, die net als jullie en ik eigenlijk allemaal hetzelfde willen en wensen. Mensen die genieten van muziek en dans. Die het fijn vinden om kleding te hebben of zichzelf mooi te kunnen maken. Die genieten van eten, feesten en gezellig samenzijn.

Alleen is er 1 verschil en dat is dat mensen waar ook ter wereld die beleving weer anders beleefd. Dit heet simpelweg gezegd cultuur. Cultuur wordt bepaald door de plek en omgeving waar je geboren bent. Iemand in Kenia zal dus anders opgroeien dan iemand in Parijs. Mensen in Siberië kennen andere gebruiken dan mensen op de Maladiven. Iedereen beleeft zijn wereld weer een beetje anders maar toch, lijken we eigenlijk heel erg veel op elkaar.

Wanneer ieder mens hetzelfde wil, maar wel alles anders beleefd, dan is er toch eigenlijk geen probleem?

Kortweg kunnen we stellen dat ieder mens graag dezelfde dingen wil. Vrede, onderdak, voedsel, gezelligheid, vriendschap, erkenning, vrijheid en mogelijkheden. Dat is eigenlijk iets wat wij allemaal vrij normaal vinden en waar wij allen van genieten.

Dat deze zaken dan anders beleefd worden komt zoals gezegd door de culturele ontwikkeling die een individu doormaakt. In Nederland, op dat kleine stukje aarde hebben wij qua culturen zo’n beetje de hele wereld binnen onze landsgrenzen. Nog steeds mensen die hetzelfde willen maar wel alles op een verschillende manier zullen beleven.

Is dat dan afwijkend, raar, eng of vervelend? Nee natuurlijk niet want het maakt het ons makkelijker juist te genieten van al deze andere en afwijkende gebruiken. Wij hoeven in Nederland niet de hele wereld over want wij wonen in een land waar alles zo’n beetje binnen hand bereik ligt.

In een Multi Culturele samenleving ligt de wereld binnen hand bereik.

Eigenlijk maken wij met zijn allen al handig gebruik van deze verschillen. We eten shoarma of Gyros. Bezoeken de pasar Malam of het Kwaku festival. Kopen boodschappen bij de Turkse of Marrokaanse Supermarkt. Dragen mode uit Frankrijk of een ander land. Genieten van Tapas of juist van Baklava. En zo is er nog veel meer op te noemen.

Onze mooie wereld, waarvan wij wat ons betreft enkel moeten genieten. Zoveel mooie mensen met zoveel mooie gebruiken. Het maakt ons rijk en geeft ons een reden om te genieten.

Wanneer je kijkt naar de overeenkomsten dan zie je eigenlijk dat er geen verschillen zijn. Natuurlijk, de gebruiken zijn anders maar het doel is hetzelfde. Genieten van het leven, in saamhorigheid oud worden om uiteindelijk gelukkig terug te kunnen kijken.

Ondanks verschillen lijken we toch best wel veel op elkaar!

Wij hopen dat vanaf vandaag iedereen gaat genieten van andermans gebruiken. Wij hopen dat deze gebruiken juist gaan zorgen voor meer verbinding. Wij wensen dat iedereen zich thuis kan voelen in onze inclusieve maatschappij. De wereld zijn wij, met zijn allen en daarin is niemand uitgezonderd.

Op 7 september willen wij graag het leven vieren met alle mooie mensen uit de wereld. Samen, kijken naar elkaars gebruiken terwijl we blijven beseffen dat we eigenlijk allemaal hetzelfde nastreven.

Onze mooie wereld! Wij zijn er supertrots op. Komen jullie ook naar de Imagine Multi Culti dag? Dan kunnen we met zijn allen laten zien in wat voor mooie Multi Culturele samenleving wij eigenlijk wonen.

Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page