• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more

RouwOngeacht cultuur weten wij 1 ding zeker. Iedereen die leeft gaat uiteindelijk een keertje dood. Zo in een blog klinkt dat heel simpel maar dat is het natuurlijk niet. Wanneer iemand dood gaat dan volgt in veel gevallen een periode van rouw. Afscheid nemen maar dan in vertraagde vorm omdat vaak het gemis zo heftig voelbaar blijft.

Hoe rouw jij eigenlijk?

Bij Nederlanders is het vrij gewoon dat een overledene nog 5 dagen boven de grond blijft. Vaak zijn er meerdere afscheidsmomenten thuis of in een aula. In bijvoorbeeld Spanje is dat een heel ander proces en word de overledene vaak binnen 24 uur gecremeerd.

Dit zal best wel invloed hebben op de manier waarop wij onze rouw ervaren. Wij denken dat veel mensen vaak niet weten hoe mensen in andere culturen rouw ervaren. Meestal omdat ze daar niet bij zijn en vaak omdat de eigen manier van rouwen vaak het beste lijkt.

Toch, zijn wij wel benieuwd hoe dat zit met rouw in verschillende culturen. Is dat iets waar openlijk over gesproken word? Of , hou je jouw verdriet maar beter voor je. Wat zijn de gebruiken omtrent rouw? En, hoe kunnen andere mensen je daar in steunen?

Hoe zit het met rouw in verschillende culturen?

Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die weer op een andere manier rouwen. Past dat naast elkaar of staan we dan mijlenver van elkaar verwijdert?

Rouw, is natuurlijk iets heel persoonlijks maar aan de andere kant zit daar ook iets cultuurlijks achter. Wij zouden graag laten zien dat binnen iedere cultuur ieder toch op zijn eigen manier met rouw omgaat en vaak daarin toch troost hoopt te vinden bij anderen.

Wil jij meehelpen met deze documentaire of geïnterviewd worden dan ben je van harte welkom. Vul aub onderstaand formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Tags: , , , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page