• Print
close
Breaking news

Al in de vroege organisatie tot en met de Imagine Multi culti dag zelf zijn wij...read more Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge verschillen kan je op vers...read more Sponsor voor T-shirt gezocht! Help je mee? Tijdens de organisatie van de Ima...read more De flyer moet uitgedeeld worden, help je mee? Zo leuk dat wij inmiddels de e...read more Uw hulp is hard nodig!!! Kunnen wij op u rekenen? Inmiddels zijn wij al hard...read more Dames en heren, jongens en meisjes en alle andere belangstellenden. Supertrots,...read more Pre-order het Imagine Multi Culti bier vanaf vandaag! Op vrijdag 16 augustu...read more

Wat verbind ons nu eigenlijk


verbindNu we onderweg zijn met de organisatie van de leukste dag van het jaar valt het ons op hoeveel leuke mensen er toch zijn. We merken dat veel mensen direct aangeven dat zij mee willen doen of helpen. Allemaal super enthousiast en afkomstig uit een grote Multi culturele diversiteit. Het organiseren van de Imagine Multi Culti dag verbind ons direct met heel veel andere mensen.

Maar, vragen wij ons dan af, wat verbind ons nu eigenlijk? Want, kennelijk is het niet perse de nationaliteit, de komaf, het geloof of de manier waarop gegeten word. Kennelijk is er iets anders wat ons verbind. We hebben nu al zoveel contacten met mensen die iets anders geloven, ergens anders vandaan komen, ander eten lekker vinden en dat soort dingen dat wij er echt van onder de indruk zijn.

Wat ons verbind ligt veel dieper denken wij!

Ooit wel eens naar over de lijn gekeken?

De afgelopen jaren zijn er meerdere experimenten geweest met over de lijn. Een grote groep mensen met allemaal verschillende achtergronden werden per groep bij elkaar gezet. Een groep voetballers, een groep meisjes, een groep motorrijders, een groep christenen, een groep moslims, enzovoort.

Allemaal mensen die normaliter niet zomaar met elkaar in contact zouden komen. Echter in die onderzoeken werd er gekeken naar zaken die dieper lagen dan enkel geloof, afkomst, club of medestanders.

Vragen als wie wordt er wel eens gepest, wie is er stiefouder, wie heeft wel eens overgewicht gehad en/of wie is er wel eens iemand verloren werden gesteld. Wie is er wel eens gepest of wie heeft er juist gepest, wie is er wel eens eenzaam of wie wil er juist vaker alleen zijn. Allemaal vragen over dagelijkse zaken die ons eigenlijk allemaal kunnen overkomen.

Wanneer wij verder kijken dan enkel de uiterlijke kenmerken dan gebeurd er iets moois.

Keer op keer is het zo mooi om te zien wat er dan gebeurd. Mensen stappen naar voren omdat hen iets is gebeurd of omdat zij ergens door geraakt worden. Ineens staat dan de dikzak naast een voetballer en tussen een moslim en een hindoestaan. Ineens, staan die mensen elkaar aan te kijken en je ziet bijna de gedachte: “Huh jij ook, dat had ik nu nooit verwacht!”

Na een hele serie vragen heeft zo’n beetje iedereen wel naast iedereen gestaan. Want iedereen heeft wel een keer verdriet, iedereen heeft wel een keer iemand verloren, iedereen wordt wel eens gepest of genegeerd en iedereen zorgt wel eens voor iemand anders.

Wat positiever gezegd, iedereen houdt wel van een feestje, iedereen houdt van lekker eten, iedereen wil graag respect en iedereen wil het liefst leven met vriendschap, vrede en gezelligheid.

Een mooi voorbeeld zien wij bijvoorbeeld in Denemarken!

Wat ons dus eigenlijk verbind of zou moeten verbinden is heel simpel. We moeten gewoon wat verder kijken dan enkel naar de uiterlijke kenmerken. Het gaat niet over de hoofddoek, de hanenkam of het keppeltje. Het zit niet in welke club we toejuichen of welke sport we graag willen doen. Het is niet belangrijk of je houdt van heavy metal of van slow pop. Zelfs maakt het niet uit of je vegan, vegetariër of flextarier bent of juist weer niet.

Wat ons verbind zijn alle onderliggende positieve en negatieve gevoelens waarvan we weten dat eigenlijk iedereen deze wel een keer zal ervaren. Iedereen kent vreugde, iedereen kent verdriet, Iedereen kent angst en iedereen durft ook strijdbaar te worden wanneer het nodig is. Iedereen houdt van gezelligheid en iedereen viert graag een feestje!


Wanneer wij ook kijken naar al die onderliggende gevoelens en gedachten dan kunnen we enkel maar in verbinding komen. Samen het leven vieren en genieten van de onderlinge gelijkenissen waarvan we tot voor kort niet wisten dat we die hadden.

Wat ons verbind is dat wij allemaal mooie mensen zijn! Dat mogen wij ook best wel eens vaker aan elkaar laten zien. Gewoon omdat wij allemaal trots op onszelf en de ander mogen zijn.

Kom je ook met ons en al die andere mensen het leven vieren? 7 september van 11 tot 11 op de Galecopperzoom 1. Want er is meer dat ons allen verbind dan dat wij zelf beseffen. Laten we het ontdekken tijdens de Imagine Multi culti dag!


#Imagine


Tags: , , , ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page